Природа Німеччини





Така щільно населена і промислова країна, як Німеччина не може бути раєм для натураліста. Більш за одну третину землі оброблено; дуже складно зробити тривалу подорож і не вийти до якого-небудь міста. Дика природа не дуже багата і більшість лісів, як і все інше в Германії, дуже доглянуті. Вважається, що Баварський ліс на південному сході країни є найкрупнішим гірським лісом в Європі, а Шварцвальд - достатньо великий і навіть декілька дикий ліс. Проте, в багатьох районах була прикладена маса зусиль для відтворення оригінальних лісових угідь.

Ліси Німеччини

В лісах ростуть буки, дуби, берези, каштани (в основному, неїстівний кінський каштан) і клени, але навіть це не дуже велика різноманітність дерев дозволяє ненадовго піти від мирської суєти і розслабитися. Ягоди тут по особливому барвисті, але головним чином, отруйні. Те ж саме можна сказати і про гриби, які дуже важливі для розвитку здорових кореневих систем дерев, особливо в листяних лісах.

Альпійські луги зачаровують дикими квітами - орхідеями, цикламеном, тирличем, альпійськими трояндами,

едельвейсами і жовтцями. Найбільш яскравими луги стають навесні і літом, тому в ці періоди вжито всім заходам предосторожностії, відвідувачі повинні дотримуватися доріжок, особливо в альпійських лугах і прибережних дюнах, де екосистеми особливо крихкі. В кінці серпня квітне верес.

Тварини Німеччини

Фауна представлена єнотами, альпійськими бабаками, дикими козл

ами, зайцями. Рідкісне, але чудове Альпійське

задоволення для любителя птахів - побачити золотого орла в Національному Парку. Сойку, навпаки, досить легко побачити в передгір’ї, шукайте сині спалахи на її крилах.

Рисі вимерли в Германії ще в 19-му сторіччі. Вони були повторно завезені в 1980-х, але те, що браконьєрить знову привело до їх зникнення. Дикий кіт, інший представник, котячих населяє предгірні ліси. Дикі коти часто розмножуються з домашніми котами, але нетренований ока не відмітить між ними ніяких відмінностей.

Морські орли, фактично вимерлі в західній Німеччині, все частіше починають зустрічатися в східній Німеччині, там же зустрічаються соколи і білі лелеки. На сході країни можна зустріти вовків, які регулярно перетинають річку Одр з Польщі, і лосів, які іноді з’являються в змішаних лісах. Ліси є місцем існування для багатьох півчих птахів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Навчання в Німеччині

"Міста Німеччини"