"Культура Німеччини"



Недивно, що настрої і заняття жителів країни, яка так часто брала участь в крупних історичних подіях, відображені в багатій культурній спадщині, представленій величними соборами, кінокласикою епохи німого кіно, великими філософами (такими як Кант, Гегель, Ніцше і Маркс), найбільшими в світі фізиками (Ейнштейн і Планк), кращими композиторами (Бах, Бетховен, Брамс, Гендель і Вагнер), сучасною музикою в стилі грандж і краутрок, генієм Гете і революційним театром Брехта Це дійсне багатство Німеччини. Художнє мистецтво Німеччини надзвичайне яскраво і багато, що можна присвятити свій візит тільки ознайомленню з ним.

Поза сумнівом, найбільшою фігурою німецької культури є Йохан Вольфганг фон Гете (1749-1832) - поет, драматург, художник, учений і філософ. Його найбільша робота представлена драмою “Фауст” - глибокий твір про пошук сенсу життя людиною. Дух Гете схожий на дух Німеччини. Німеччина знаменита своїми винятковими художниками. Готична скульптура Пітера Вішера і його синів, портрети в стилі ренесанс Альбрехта Дюрера і архітектурні шедеври у стилі барокко Бальтазара Нойманна є дивовижними зразками мистецтва.
У мистецтві тенденція постійного вдосконалення виражається в сучасніших формах - Німеччина відома продюсерами відмінного і перспективного кіно, серед яких можна виділити Райнера Вернера Фассбіндера і Вернера Херцога.

.

Традиційно Німеччина вважається країною, де люблять м’ясо і картоплю. Не дивлячись на те, що вегетаріанські ресторанів і ресторани здорової їжі стає все більше, знаходячись в цій країні краще всього припинити думати про калорії і рівень холестерину. Все починається з хорошого німецького сніданку, що складається з булочок, варива, сира, холодного м’яса, яєць, зварених круто, і кави або чаю. Чесно кажучи, багато німців перейшли на легші сніданки, що складаються з кукурудзяних пластівців або мюслей, але відвідувачам все ж таки можуть подати традиційну м’ясну нарізку і вариво.
Обід є основним денним прийомом пищи, але сніданок зазвичай такий щільний, що нічого страшного, якщо Ви опівдні просто перекусите сарделькою, купленою в одному з широко поширених вуличних кафе. Вечеря в цілому достатньо легка, але це може означати, що Вам подадуть цілу тарілку сосисок і галушок. (Ті, хто не любить таке ситне, можуть вибрати для себе блюда міжнародної кухні, які були введені тут іммігрантами). Пиво є національним напоєм, а також культурним феноменом, з яким необхідно ретельним чином ознайомитися. Пиво тут чудове і достатньо дешеве.
На пивоварному заводі кожного регіону проводиться пиво з відмітним смаком і консистенцією. Відвідини експромтом дрібних пивоварних заводів проходять цікавіше, ніж участь у великомасштабних святах, таких як мюнхенський Октоберфест. Взимку можна випробувати на собі дивовижний дурман “Глюхвайна”, гарячого пряного вина, яке зігріває не тільки тіло, але і душу.


Не дивлячись на схильність німців до постійного поліпшення і модернізації, старі культурні традиції дуже їм дорогі. Багато мисливців до цих пір носять зелений одяг, сажотруси ходять в чорних, як смола, костюмах і циліндрах, деякі баварські жінки одягаються в дірндл (плаття з чотирикутним вирізом, з облягаючим ліфом на гудзиках з короткими рукавами і широкою сборчатой спідницею), тоді як їх чоловіки часто одягають традиційні баварські ледерхосен (шкіряні шорти), лоден (короткі жакети) і фетрові шапки.
У повсякденному житті німці в цілому звичайні, хоча на півночі країни, де переважно сповідається протестантизм, дотримується менше національних традицій, чим на тому, що славиться своїм пивним культом півдні. У східній Німеччині багато літніх людей так і не звикли до туристів, тому слід поважати різницю в культурі. За винятком дуже близьких друзів німці до цих пір при зверненні до людей використовують слова Herr і Frau. Перехід від формального звернення Sie (Ви) до неформального du (ти) зазвичай відбувається за взаємною угодою і закріплюється підняттям тосту або рукостисканням.
Не слід дуже напружуватися через це з людьми, яким менше 40 років; фактично, можна стати сміховиськом із-за надмірної ввічливості, звичайної проблеми всіх початківців вивчати німецьку мову.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Природа Німеччини

Навчання в Німеччині

"Міста Німеччини"